Русия отменя традиционното шествие на “Безсмъртния полк, по време на което

...
Русия отменя традиционното шествие на “Безсмъртния полк, по време на което
Коментари Харесай

Русия отменя Безсмъртния полк. В България подготовката продължава

Русия анулира обичайното шествие на “Безсмъртния полк ”, по време на което хората носят портрети на участниците във Великата отечествена война. Това заяви БНР в понеделник. Шествията са отменени не единствено в Москва, само че и в цялата страна. Няма да има и военните паради в редица региони на Русия, които граничат с Украйна. Парад в Москва ще има, въпреки че не е ясно дали ще има въздушна част. На него ще участват водачите на някогашни руски републики - президентът на Киргизия Садир Жапаров. Очакват се още президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев и премиерът на Армения Никол Пашинян. Покани има и за държавните вождове на Таджикистан Емомали Рахмон и на Туркменистан Сердар Бердимухамедов. 

" Безсмъртният полк " може да не шества в Русия, само че да се появи по улиците на София на следващия ден, 9 май. 

" Единствените флагове, които са позволени при провеждането на Полка са знамената на България, Русия, на Победата и на Съюз на съветските социалистически републики.
Използването на различен вид лозунги и слогани е целесъобразно, доколкото те са тематично свързани с празника на Победата и с Безсмъртния полк ", написа на уеб страницата на Фондация „ Безсмъртния полк ", където организацията продължава. 

" Демократична България " към този момент публично изиска от кметицата на София Йорданка Фандъкова да забрани това мероприятие, на което по традиция се развяват и небългарски флагове, носят се портрети на Путин, Ленин, Сталин. 

От коалицията посочват като мотив решението на Русия от предходната година да разгласи България за неприятелска страна. 

Общинският консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев напомня още, че през март 2023 година Международният углавен съд в Хага е издал заповед за арест на съветския президент Владимир Путин.

Друг представител на групировката в Столичния общински съвет - Бойко Димитров, отбелязва, че макар апела на групата към Фандъкова миналогодишното шествие се е провело.

От изявления във фейсбук излиза наяве, че организацията по градове за провеждането на шествията продължава.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР